Kadrilj i plural

Kadrilj är ordet.

Plural för kadrilj är kadriljer, kadriljerna, kadriljers och kadriljernas.

Vad är plural för kadrilj?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kadrilj. Plural av kadrilj är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kadrilj.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kadrilj. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kadrilj har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kadrilj?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kadrilj så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kadrilj

Du kan också söka efter kadrilj direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kadrilj

Mer information om ordet kadrilj:

Ordet kadrilj består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på kadrilj?

Följande ord rimmar med kadrilj: milj, familj, vanilj, cedilj, mantilj, flottilj, bondfamilj, barnfamilj, underfamilj, växtfamilj, kärnfamilj, kungafamilj, adelsfamilj, överfamilj, bonusfamilj.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord