Adelsfamilj i plural

Adelsfamilj är ordet.

Plural för adelsfamilj är adelsfamiljer, adelsfamiljerna, adelsfamiljers och adelsfamiljernas.

Vad är plural för adelsfamilj?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet adelsfamilj. Plural av adelsfamilj är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet adelsfamilj.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet adelsfamilj. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet adelsfamilj har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder adelsfamilj?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av adelsfamilj så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/adelsfamilj

Du kan också söka efter adelsfamilj direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=adelsfamilj

Mer information om ordet adelsfamilj:

Ordet adelsfamilj består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på adelsfamilj?

Följande ord rimmar med adelsfamilj: milj, familj, vanilj, cedilj, mantilj, kadrilj, flottilj, bondfamilj, barnfamilj, underfamilj, växtfamilj, kärnfamilj, kungafamilj, överfamilj, bonusfamilj.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord