Kärnfamilj i plural

Kärnfamilj är ordet.

Plural för kärnfamilj är kärnfamiljer, kärnfamiljerna, kärnfamiljers och kärnfamiljernas.

Vad är plural för kärnfamilj?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kärnfamilj. Plural av kärnfamilj är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kärnfamilj.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kärnfamilj. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kärnfamilj har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kärnfamilj?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kärnfamilj så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kärnfamilj

Du kan också söka efter kärnfamilj direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kärnfamilj

Mer information om ordet kärnfamilj:

Ordet kärnfamilj består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på kärnfamilj?

Följande ord rimmar med kärnfamilj: milj, familj, vanilj, cedilj, mantilj, kadrilj, flottilj, bondfamilj, barnfamilj, underfamilj, växtfamilj, kungafamilj, adelsfamilj, överfamilj, bonusfamilj.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord