Cedilj i plural

Cedilj är ordet.

Plural för cedilj är cediljer, cediljerna, cediljers och cediljernas.

Vad är plural för cedilj?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet cedilj. Plural av cedilj är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet cedilj.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet cedilj. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet cedilj har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder cedilj?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av cedilj så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/cedilj

Du kan också söka efter cedilj direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=cedilj

Mer information om ordet cedilj:

Ordet cedilj består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på cedilj?

Följande ord rimmar med cedilj: milj, familj, vanilj, mantilj, kadrilj, flottilj, bondfamilj, barnfamilj, underfamilj, växtfamilj, kärnfamilj, kungafamilj, adelsfamilj, överfamilj, bonusfamilj.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord