Vanilj i plural

Vanilj är ordet.

Plural för vanilj är vaniljer, vaniljerna, vaniljers och vaniljernas.

Vad är plural för vanilj?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vanilj. Plural av vanilj är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vanilj.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vanilj. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vanilj har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder vanilj?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vanilj så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vanilj

Du kan också söka efter vanilj direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vanilj

Mer information om ordet vanilj:

Ordet vanilj består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på vanilj?

Följande ord rimmar med vanilj: milj, familj, cedilj, mantilj, kadrilj, flottilj, bondfamilj, barnfamilj, underfamilj, växtfamilj, kärnfamilj, kungafamilj, adelsfamilj, överfamilj, bonusfamilj.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet vanilj: vaniljkräm, vaniljorkidé och vaniljsås.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord