Kopp i plural

Kopp är ordet.

Plural för kopp är koppar, kopparna, koppars och kopparnas.

Vad är plural för kopp?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kopp. Plural av kopp är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kopp.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kopp. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kopp har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kopp?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kopp så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kopp

Du kan också söka efter kopp direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kopp

Mer information om ordet kopp:

Ordet kopp består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till kopp:

Kopp har dessa synonymer: bägare, mugg

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kopp, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kopp?

Följande ord rimmar med kopp: opp, dopp, hopp, lopp, mopp, sopp, topp, dropp, flopp, knopp, kropp, propp, snopp, stopp, anlopp.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 58 ord som på något sätt liknar ordet kopp Här kommer de tio första: äggkopp, askkopp, återkoppling, flasköppnare, förkopprad, G-proteinkopplad, hundkoppel, Internetuppkoppling, internetuppkoppling och järnvägskoppel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord