Sopp i plural

Sopp är ordet.

Plural för sopp är soppar, sopparna, soppars och sopparnas.

Vad är plural för sopp?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet sopp. Plural av sopp är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet sopp.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet sopp. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet sopp har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder sopp?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av sopp så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/sopp

Du kan också söka efter sopp direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=sopp

Mer information om ordet sopp:

Ordet sopp består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på sopp?

Följande ord rimmar med sopp: opp, dopp, hopp, kopp, lopp, mopp, topp, dropp, flopp, knopp, kropp, propp, snopp, stopp, anlopp.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 52 ord som på något sätt liknar ordet sopp Här kommer de tio första: abborrsoppa, ålsoppa, ändtarmsöppning, ärtsoppa, aspsopp, björksopp, blåbärssoppa, blodsopp, blodsoppa och blomkålssoppa.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord