Dropp i plural

Dropp är ordet.

Plural för dropp är dropp, droppen, dropps och droppens.

Vad är plural för dropp?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dropp. Plural av dropp är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dropp.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dropp. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dropp har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder dropp?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dropp så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dropp

Du kan också söka efter dropp direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dropp

Mer information om ordet dropp:

Ordet dropp består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på dropp?

Följande ord rimmar med dropp: opp, dopp, hopp, kopp, lopp, mopp, sopp, topp, flopp, knopp, kropp, propp, snopp, stopp, anlopp.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 10 ord som på något sätt liknar ordet dropp Här kommer de tio första: bloddroppe, blodsdroppe, droppe, droppsten, dropptransfusion, regndroppe, snödroppe, snödroppskaktus, svettdroppe och vattendroppe.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord