Mopp i plural

Mopp är ordet.

Plural för mopp är moppar, mopparna, moppars och mopparnas.

Vad är plural för mopp?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mopp. Plural av mopp är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mopp.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mopp. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mopp har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mopp?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mopp så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mopp

Du kan också söka efter mopp direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mopp

Mer information om ordet mopp:

Ordet mopp består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på mopp?

Följande ord rimmar med mopp: opp, dopp, hopp, kopp, lopp, sopp, topp, dropp, flopp, knopp, kropp, propp, snopp, stopp, anlopp.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 5 ord som på något sätt liknar ordet mopp: EU-moppe, flakmoppe, havremoppe, moppe och moppemustasch.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord