Propp i plural

Propp är ordet.

Plural för propp är proppar, propparna, proppars och propparnas.

Vad är plural för propp?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet propp. Plural av propp är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet propp.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet propp. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet propp har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder propp?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av propp så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/propp

Du kan också söka efter propp direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=propp

Mer information om ordet propp:

Ordet propp består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till propp:

Propp har dessa synonymer: plugg

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet propp, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på propp?

Följande ord rimmar med propp: opp, dopp, hopp, kopp, lopp, mopp, sopp, topp, dropp, flopp, knopp, kropp, snopp, stopp, anlopp.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 7 ord som på något sätt liknar ordet propp: blodpropp, diskpropp, proppfull, propplösare, proppmätt, proppskåp och turbopropplan.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord