Kaktus i plural

Kaktus är ordet.

Plural för kaktus är kaktusar, kaktusarna, kaktusars och kaktusarnas.

Vad är plural för kaktus?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kaktus. Plural av kaktus är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kaktus.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kaktus. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kaktus har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kaktus?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kaktus så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kaktus

Du kan också söka efter kaktus direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kaktus

Mer information om ordet kaktus:

Ordet kaktus består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på kaktus?

Följande ord rimmar med kaktus: bus, dus, hus, lus, mus, rus, sus, anus, blus, brus, flus, grus, krus, ljus, onus.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 149 ord som på något sätt liknar ordet kaktus Här kommer de tio första: aztekkaktus, bärvårtkaktus, bergkaktus, blåbärskaktus, blodfruktspelarkaktus, bockhornskaktus, bomullsvårtkaktus, borstpelarkaktus, brasilkaktus och bred pendelkaktus.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord