Lus i plural

Lus är ordet.

Plural för lus är löss, lössen och lössens.

Vad är plural för lus?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lus. Plural av lus är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lus.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lus. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lus har vi i vår databas 3 plural.

Vad betyder lus?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lus så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lus

Du kan också söka efter lus direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lus

Mer information om ordet lus:

Ordet lus består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på lus?

Följande ord rimmar med lus: bus, dus, hus, mus, rus, sus, anus, blus, brus, flus, grus, krus, ljus, onus, opus.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 92 ord som på något sätt liknar ordet lus Här kommer de tio första: allusion, andalusier, andalusisk, andalusiska, annulus, arbetsblus, avlusande, avlusning, bacillusk och baluster.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord