Ljus i plural

Ljus är ordet.

Plural för ljus är ljusa.

Vad är plural för ljus?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ljus. Plural av ljus är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ljus.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ljus. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ljus har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder ljus?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ljus så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ljus

Du kan också söka efter ljus direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ljus

Mer information om ordet ljus:

Ordet ljus består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till ljus:

Ljus har dessa synonymer: belysning, blond, lyse, sken, skinande, stearinljus

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ljus, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ljus?

Följande ord rimmar med ljus: bus, dus, hus, lus, mus, rus, sus, anus, blus, brus, flus, grus, krus, onus, opus.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 65 ord som på något sätt liknar ordet ljus Här kommer de tio första: adventsljus, adventsljusstake, backljus, bakljus, blåljus, blåljussabotage, blinkljus, bromsljus, dimljus och grenljus.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord