Lyse i plural

Lyse är ordet.

Plural för lyse är lysen, lysena, lysens och lysenas.

Vad är plural för lyse?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lyse. Plural av lyse är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lyse.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lyse. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lyse har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder lyse?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lyse så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lyse

Du kan också söka efter lyse direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lyse

Mer information om ordet lyse:

Ordet lyse består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till lyse:

Lyse har dessa synonymer: ljus

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet lyse, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på lyse?

Följande ord rimmar med lyse: se, afse, anse, avse, bese, buse, dase, ense, inse, kase, kuse, lase, Mose, Osse, pose.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 5 ord som på något sätt liknar ordet lyse: analyserad, analyserande, cykellyse, elyseisk och polysexuell.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord