Krus i plural

Krus är ordet.

Plural för krus är krus, krusen och krusens.

Vad är plural för krus?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet krus. Plural av krus är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet krus.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet krus. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet krus har vi i vår databas 3 plural.

Vad betyder krus?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av krus så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/krus

Du kan också söka efter krus direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=krus

Mer information om ordet krus:

Ordet krus består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till krus:

Krus har dessa synonymer: kanna, kruka, kärl, mugg, stop, tillbringare

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet krus, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på krus?

Följande ord rimmar med krus: bus, dus, hus, lus, mus, rus, sus, anus, blus, brus, flus, grus, ljus, onus, opus.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 23 ord som på något sätt liknar ordet krus Här kommer de tio första: bakrus, havskrusbär, inkrustation, inkrustationsfasad, krusbär, krusbärsbuske, krusbärsgelé, krusbärskompott, krusbärskräm och krusbärsmarmelad.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord