Mus i plural

Mus är ordet.

Plural för mus är möss, mössen och mössens.

Vad är plural för mus?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mus. Plural av mus är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mus.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mus. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mus har vi i vår databas 3 plural.

Vad betyder mus?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mus så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mus

Du kan också söka efter mus direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mus

Mer information om ordet mus:

Ordet mus består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till mus:

Mus har dessa synonymer: fitta, framstjärt, muff, ollon, pekdon, vagina

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet mus, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på mus?

Följande ord rimmar med mus: bus, dus, hus, lus, rus, sus, anus, blus, brus, flus, grus, krus, ljus, onus, opus.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 134 ord som på något sätt liknar ordet mus Här kommer de tio första: amusant, andningsmuskel, armmuskel, axelmuskel, bilmuseum, blåmussla, blåsmusiker, datormus, elefantnäbbmus och exspirationsmuskel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord