Muff i plural

Muff är ordet.

Plural för muff är muffar, muffarna, muffars och muffarnas.

Vad är plural för muff?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet muff. Plural av muff är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet muff.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet muff. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet muff har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder muff?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av muff så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/muff

Du kan också söka efter muff direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=muff

Mer information om ordet muff:

Ordet muff består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till muff:

Muff har dessa synonymer: mus

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet muff, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på muff?

Följande ord rimmar med muff: puff, ruff, tuff, bluff, fluff, gruff, knuff, skuff, jättetuff.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet muff: muffin och muffins.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord