Gruff i plural

Gruff är ordet.

Plural för gruff är gruff, gruffen, gruffs och gruffens.

Vad är plural för gruff?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet gruff. Plural av gruff är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet gruff.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet gruff. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet gruff har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder gruff?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av gruff så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/gruff

Du kan också söka efter gruff direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=gruff

Mer information om ordet gruff:

Ordet gruff består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till gruff:

Gruff har dessa synonymer: bråk

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet gruff, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på gruff?

Följande ord rimmar med gruff: muff, puff, ruff, tuff, bluff, fluff, knuff, skuff, jättetuff.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord