Skuff i plural

Skuff är ordet.

Plural för skuff är skuffar, skuffarna, skuffars och skuffarnas.

Vad är plural för skuff?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet skuff. Plural av skuff är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet skuff.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet skuff. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet skuff har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder skuff?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av skuff så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/skuff

Du kan också söka efter skuff direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=skuff

Mer information om ordet skuff:

Ordet skuff består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till skuff:

Skuff har dessa synonymer: bagageutrymme

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet skuff, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på skuff?

Följande ord rimmar med skuff: muff, puff, ruff, tuff, bluff, fluff, gruff, knuff, jättetuff.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet skuff: skuffelse.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord