Knuff i plural

Knuff är ordet.

Plural för knuff är knuffar, knuffarna, knuffars och knuffarnas.

Vad är plural för knuff?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet knuff. Plural av knuff är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet knuff.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet knuff. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet knuff har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder knuff?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av knuff så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/knuff

Du kan också söka efter knuff direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=knuff

Mer information om ordet knuff:

Ordet knuff består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till knuff:

Knuff har dessa synonymer: fösning, putt, stöt, stöta

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet knuff, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på knuff?

Följande ord rimmar med knuff: muff, puff, ruff, tuff, bluff, fluff, gruff, skuff, jättetuff.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord