Bråk i plural

Bråk är ordet.

Plural för bråk är bråk, bråken, bråks och bråkens.

Vad är plural för bråk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet bråk. Plural av bråk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet bråk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet bråk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet bråk har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder bråk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av bråk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/bråk

Du kan också söka efter bråk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=bråk

Mer information om ordet bråk:

Ordet bråk består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 22 synonymer inlagda.

Synonymer till bråk:

Bråk har dessa synonymer: dispyt, fejd, groll, gruff, gruffa, gräl, gräla, kiv, konflikt, meningsskiljaktigheter, missämja, motsättning, oenighet, osämja, rabalder, strid, tjafs, trubbel, tumult, tvist, tvista, upplopp

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet bråk, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på bråk?

Följande ord rimmar med bråk: åk, båk, fåk, kåk, påk, pjåk, språk, stråk, bivråk, anspråk, nyspråk, ormvråk, burspråk, hemspråk, klubbkåk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 23 ord som på något sätt liknar ordet bråk Här kommer de tio första: bråkande, bräkande, bråkare, brakare, bråkdel, brakförlust, bråkform, bråkig, bråkmakare och brakskit.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord