Fejd i plural

Fejd är ordet.

Plural för fejd är fejder, fejderna, fejders och fejdernas.

Vad är plural för fejd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet fejd. Plural av fejd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet fejd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet fejd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet fejd har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder fejd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av fejd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/fejd

Du kan också söka efter fejd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=fejd

Mer information om ordet fejd:

Ordet fejd består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till fejd:

Fejd har dessa synonymer: bråk, strid, tvist

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet fejd, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på fejd?

Följande ord rimmar med fejd: gejd, hejd, lejd, nejd, sejd, blejd, frejd, omnejd, ordfejd, pennfejd, vanfrejd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet fejd: ordfejd och pennfejd.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord