Omnejd i plural

Omnejd är ordet.

Plural för omnejd är omnejder, omnejderna, omnejders och omnejdernas.

Vad är plural för omnejd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet omnejd. Plural av omnejd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet omnejd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet omnejd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet omnejd har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder omnejd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av omnejd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/omnejd

Du kan också söka efter omnejd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=omnejd

Mer information om ordet omnejd:

Ordet omnejd består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till omnejd:

Omnejd har dessa synonymer: omgivning, trakt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet omnejd, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på omnejd?

Följande ord rimmar med omnejd: fejd, gejd, hejd, lejd, nejd, sejd, blejd, frejd, ordfejd, pennfejd, vanfrejd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord