Rus i plural

Rus är ordet.

Plural för rus är rus, rusen och rusens.

Vad är plural för rus?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rus. Plural av rus är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rus.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rus. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rus har vi i vår databas 3 plural.

Vad betyder rus?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rus så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rus

Du kan också söka efter rus direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rus

Mer information om ordet rus:

Ordet rus består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till rus:

Rus har dessa synonymer: fylla

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet rus, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på rus?

Följande ord rimmar med rus: bus, dus, hus, lus, mus, sus, anus, blus, brus, flus, grus, krus, ljus, onus, opus.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 133 ord som på något sätt liknar ordet rus Här kommer de tio första: abstrus, aidsvirus, alkoholrus, anoplosaurus, antibarbarus, antivirusprogram, apatosaurus, argentinosaurus, bakrus och belarusier.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord