Hus i plural

Hus är ordet.

Plural för hus är hus, husen och husens.

Vad är plural för hus?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hus. Plural av hus är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hus.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hus. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hus har vi i vår databas 3 plural.

Vad betyder hus?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hus så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hus

Du kan också söka efter hus direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hus

Mer information om ordet hus:

Ordet hus består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 8 synonymer inlagda.

Synonymer till hus:

Hus har dessa synonymer: boning, byggnad, där man bor, hydda, kåk, lya, residens, villa

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hus, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hus?

Följande ord rimmar med hus: bus, dus, lus, mus, rus, sus, anus, blus, brus, flus, grus, krus, ljus, onus, opus.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 178 ord som på något sätt liknar ordet hus Här kommer de tio första: 1700-talshus, allaktivitetshus, atriumhus, åttavåningshus, badhus, bårhus, barnsjukhus, båthus, benhus och bihustru.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord