Dunkel i plural

Dunkel är ordet.

Plural för dunkel är dunkel, dunklen, dunkels och dunklens.

Vad är plural för dunkel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dunkel. Plural av dunkel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dunkel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dunkel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dunkel har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder dunkel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dunkel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dunkel

Du kan också söka efter dunkel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dunkel

Mer information om ordet dunkel:

Ordet dunkel består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 9 synonymer inlagda.

Synonymer till dunkel:

Dunkel har dessa synonymer: hemlighetsfull, ljussvag, mörk, mörker, oklar, otydlig, skum, töcken, vag

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet dunkel, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på dunkel?

Följande ord rimmar med dunkel: el, del, fel, gel, hel, Hel, kel, sel, tel, usel, Abel, adel, apel, avel, axel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord