Dunk i plural

Dunk är ordet.

Plural för dunk är dunkar, dunkarna, dunkars och dunkarnas.

Vad är plural för dunk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dunk. Plural av dunk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dunk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dunk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dunk har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder dunk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dunk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dunk

Du kan också söka efter dunk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dunk

Mer information om ordet dunk:

Ordet dunk består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på dunk?

Följande ord rimmar med dunk: funk, hunk, lunk, munk, runk, punk, trunk, stunk, skunk, prunk, pjunk, klunk, raggmunk, plastdunk, kapucinmunk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet dunk: dunkel och plastdunk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord