Otydlig i plural

Otydlig är ordet.

Plural för otydlig är otydliga.

Vad är plural för otydlig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet otydlig. Plural av otydlig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet otydlig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet otydlig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet otydlig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder otydlig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av otydlig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/otydlig

Du kan också söka efter otydlig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=otydlig

Mer information om ordet otydlig:

Ordet otydlig består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 11 synonymer inlagda.

Synonymer till otydlig:

Otydlig har dessa synonymer: diffus, dimmig, dunkel, grumlig, grötig, oklar, oskarp, sluddrig, suddig, svag, vag

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet otydlig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på otydlig?

Följande ord rimmar med otydlig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, avig, byig, enig, evig, isig, krig, Stig, stig, whig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet otydlig: otydlighet.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord