Evig i plural

Evig är ordet.

Plural för evig är eviga.

Vad är plural för evig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet evig. Plural av evig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet evig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet evig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet evig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder evig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av evig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/evig

Du kan också söka efter evig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=evig

Mer information om ordet evig:

Ordet evig består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 10 synonymer inlagda.

Synonymer till evig:

Evig har dessa synonymer: alltid, beständig, evinnerlig, konstant, oupphörlig, outplånlig, oändlig, ständig, tidlös, ändlös

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet evig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på evig?

Följande ord rimmar med evig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, yvig, Stig, avig, byig, enig, isig, krig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet evig: evighet, evighetslampa, evighetsmaskin och förevigande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord