Yvig i plural

Yvig är ordet.

Plural för yvig är yviga.

Vad är plural för yvig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet yvig. Plural av yvig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet yvig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet yvig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet yvig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder yvig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av yvig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/yvig

Du kan också söka efter yvig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=yvig

Mer information om ordet yvig:

Ordet yvig består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till yvig:

Yvig har dessa synonymer: buskig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet yvig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på yvig?

Följande ord rimmar med yvig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, Stig, avig, byig, enig, evig, isig, krig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord