Yxa i plural

Yxa är ordet.

Plural för yxa är yxor, yxorna, yxors och yxornas.

Vad är plural för yxa?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet yxa. Plural av yxa är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet yxa.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet yxa. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet yxa har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder yxa?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av yxa så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/yxa

Du kan också söka efter yxa direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=yxa

Mer information om ordet yxa:

Ordet yxa består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på yxa?

Följande ord rimmar med yxa: axa, vaxa, laxa, kuxa, lexa, koxa, sexa, saxa, joxa, maxa, mixa, taxa, paxa, fixa, faxa.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 18 ord som på något sätt liknar ordet yxa Här kommer de tio första: äppelknyckarbyxa, badbyxa, byxa, hängselbyxa, kortbyxa, långbyxa, lyxapparat, manchesterbyxa, metallyxa och mysbyxa.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord