Gig i plural

Gig är ordet.

Plural för gig är gig, gigen, gigs och gigens.

Vad är plural för gig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet gig. Plural av gig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet gig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet gig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet gig har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder gig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av gig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/gig

Du kan också söka efter gig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=gig

Mer information om ordet gig:

Ordet gig består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på gig?

Följande ord rimmar med gig: dig, Dig, mig, sig, vig, avig, byig, enig, evig, isig, krig, Stig, stig, whig, yvig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 34 ord som på något sätt liknar ordet gig Här kommer de tio första: avhängig, bågig, bergig, bögig, buggig, energigivare, gaggig, gigaampere, gigacoulomb och gigant.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord