Mörk i plural

Mörk är ordet.

Plural för mörk är mörka.

Vad är plural för mörk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mörk. Plural av mörk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mörk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mörk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mörk har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder mörk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mörk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mörk

Du kan också söka efter mörk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mörk

Mer information om ordet mörk:

Ordet mörk består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till mörk:

Mörk har dessa synonymer: dunkel

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet mörk, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på mörk?

Följande ord rimmar med mörk: Björk, björk, kolmörk, glasbjörk, jättemörk, vårtbjörk, dvärgbjörk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 24 ord som på något sätt liknar ordet mörk Här kommer de tio första: förmörkande, förmörkelse, jättemörk, kolmörk, månförmörkelse, mörkande, mörkblå, mörkerman, mörkertal och mörkgrå.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord