Hemlighetsfull i plural

Hemlighetsfull är ordet.

Plural för hemlighetsfull är hemlighetsfulla.

Vad är plural för hemlighetsfull?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hemlighetsfull. Plural av hemlighetsfull är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hemlighetsfull.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hemlighetsfull. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hemlighetsfull har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder hemlighetsfull?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hemlighetsfull så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hemlighetsfull

Du kan också söka efter hemlighetsfull direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hemlighetsfull

Mer information om ordet hemlighetsfull:

Ordet hemlighetsfull består allt som allt av 14 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 14 bokstäverna är 10, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till hemlighetsfull:

Hemlighetsfull har dessa synonymer: dunkel, förtegen, gåtfull, mystisk

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hemlighetsfull, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hemlighetsfull?

Följande ord rimmar med hemlighetsfull: ull, full, gull, hull, kull, mull, null, pull, tull, ikull, knull, krull, skull, ampull, bomull.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord