Rund i plural

Rund är ordet.

Plural för rund är runda.

Vad är plural för rund?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rund. Plural av rund är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rund.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rund. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rund har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder rund?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rund så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rund

Du kan också söka efter rund direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rund

Mer information om ordet rund:

Ordet rund består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 11 synonymer inlagda.

Synonymer till rund:

Rund har dessa synonymer: cirkel, cirkelformad, cirkulär, klotformad, klotformig, knubbig, mullig, rultig, sfärisk, tjock, trind

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet rund, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på rund?

Följande ord rimmar med rund: hund, kund, Lund, lund, mund, pund, sund, avund, grund, osund, sound, stund, Edlund, Edmund, Eklund.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 82 ord som på något sätt liknar ordet rund Här kommer de tio första: abborrgrund, avgrund, avrundad, avrundning, bakgrund, bakgrundsbild, bakgrundsfärg, bakgrundsljud, barrunda och begrundande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord