Hund i plural

Hund är ordet.

Plural för hund är hundar, hundarna, hundars och hundarnas.

Vad är plural för hund?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hund. Plural av hund är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hund.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hund. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hund har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder hund?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hund så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hund

Du kan också söka efter hund direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hund

Mer information om ordet hund:

Ordet hund består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till hund:

Hund har dessa synonymer: byracka, fyrbent kompis, jycke, människans bästa vän, vovve

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hund, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hund?

Följande ord rimmar med hund: kund, Lund, lund, mund, pund, rund, sund, avund, grund, osund, sound, stund, Edlund, Edmund, Eklund.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 71 ord som på något sätt liknar ordet hund Här kommer de tio första: afghanhund, århundrade, dalmatinerhund, fågelhund, fähund, fårhund, femhundrakronorssedel, femtonhundrameterslopp, fjärilshund och grävsvinshund.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord