Tjock i plural

Tjock är ordet.

Plural för tjock är tjocka.

Vad är plural för tjock?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet tjock. Plural av tjock är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet tjock.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet tjock. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet tjock har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder tjock?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av tjock så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/tjock

Du kan också söka efter tjock direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=tjock

Mer information om ordet tjock:

Ordet tjock består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 15 synonymer inlagda.

Synonymer till tjock:

Tjock har dessa synonymer: bastant, diger, fet, fetlagd, fläskig, knubbig, korpulent, kraftig, mullig, osmal, rund, smal, trind, välfödd, överviktig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet tjock, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på tjock?

Följande ord rimmar med tjock: ock, bock, dock, fock, kock, lock, nock, rock, block, chock, flock, krock, plock, skock, stock.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 13 ord som på något sätt liknar ordet tjock Här kommer de tio första: tjock-TV, tjockfot, tjockis, tjocklek, tjockpannkaka, tjockskalle, tjockskallig, tjockskärm, tjocksmock och tjocktarm.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord