Fock i plural

Fock är ordet.

Plural för fock är fockar, fockarna, fockars och fockarnas.

Vad är plural för fock?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet fock. Plural av fock är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet fock.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet fock. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet fock har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder fock?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av fock så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/fock

Du kan också söka efter fock direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=fock

Mer information om ordet fock:

Ordet fock består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på fock?

Följande ord rimmar med fock: ock, bock, dock, kock, lock, nock, rock, block, chock, flock, krock, plock, skock, stock, tjock.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet fock: fockande, skränfock och slöfock.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord