Chock i plural

Chock är ordet.

Plural för chock är chocker, chockerna, chockers och chockernas.

Vad är plural för chock?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet chock. Plural av chock är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet chock.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet chock. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet chock har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder chock?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av chock så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/chock

Du kan också söka efter chock direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=chock

Mer information om ordet chock:

Ordet chock består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till chock:

Chock har dessa synonymer: stöt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet chock, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på chock?

Följande ord rimmar med chock: ock, bock, dock, fock, kock, lock, nock, rock, block, flock, krock, plock, skock, stock, tjock.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 5 ord som på något sätt liknar ordet chock: ärtschocka, chockad, chockerad, elchock och nakenchock.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord