Plock i plural

Plock är ordet.

Plural för plock är plockar, plockarna, plockars och plockarnas.

Vad är plural för plock?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet plock. Plural av plock är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet plock.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet plock. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet plock har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder plock?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av plock så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/plock

Du kan också söka efter plock direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=plock

Mer information om ordet plock:

Ordet plock består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på plock?

Följande ord rimmar med plock: ock, bock, dock, fock, kock, lock, nock, rock, block, chock, flock, krock, skock, stock, tjock.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 8 ord som på något sätt liknar ordet plock: axplock, bärplockare, bärplockerska, nyplockad, plockande, plockhandske, struplock och svampplockare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord