Kock i plural

Kock är ordet.

Plural för kock är kockar, kockarna, kockars och kockarnas.

Vad är plural för kock?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kock. Plural av kock är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kock.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kock. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kock har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kock?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kock så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kock

Du kan också söka efter kock direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kock

Mer information om ordet kock:

Ordet kock består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till kock:

Kock har dessa synonymer: kokerska, matlagare

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kock, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kock?

Följande ord rimmar med kock: ock, bock, dock, fock, lock, nock, rock, block, chock, flock, krock, plock, skock, stock, tjock.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 12 ord som på något sätt liknar ordet kock Här kommer de tio första: ärtskocka, jordärtskocka, kocka, kockmössa, kocksmat, kronärtskocka, pneumokock, ryskockuperad, skock och stafylokock.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord