Himlakropp i plural

Himlakropp är ordet.

Plural för himlakropp är himlakroppar, himlakropparna, himlakroppars och himlakropparnas.

Vad är plural för himlakropp?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet himlakropp. Plural av himlakropp är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet himlakropp.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet himlakropp. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet himlakropp har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder himlakropp?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av himlakropp så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/himlakropp

Du kan också söka efter himlakropp direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=himlakropp

Mer information om ordet himlakropp:

Ordet himlakropp består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till himlakropp:

Himlakropp har dessa synonymer: komet, måne

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet himlakropp, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på himlakropp?

Följande ord rimmar med himlakropp: opp, dopp, hopp, kopp, lopp, mopp, sopp, topp, dropp, flopp, knopp, kropp, propp, snopp, stopp.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord