Flyg i plural

Flyg är ordet.

Plural för flyg är flyg, flygen, flygs och flygens.

Vad är plural för flyg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet flyg. Plural av flyg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet flyg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet flyg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet flyg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder flyg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av flyg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/flyg

Du kan också söka efter flyg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=flyg

Mer information om ordet flyg:

Ordet flyg består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på flyg?

Följande ord rimmar med flyg: tyg, blyg, otyg, smyg, dryg, oblyg, intyg, betyg, fartyg, sattyg, dumdryg, fanstyg, verktyg, hisstyg, hävtyg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 81 ord som på något sätt liknar ordet flyg Här kommer de tio första: ångflygplan, bombflyg, damflygel, direktflyg, distansflygning, flygande, flygande matta, flygande tefat, flygaräss och flygare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord