Sattyg i plural

Sattyg är ordet.

Plural för sattyg är sattyg, sattygen, sattygs och sattygens.

Vad är plural för sattyg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet sattyg. Plural av sattyg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet sattyg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet sattyg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet sattyg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder sattyg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av sattyg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/sattyg

Du kan också söka efter sattyg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=sattyg

Mer information om ordet sattyg:

Ordet sattyg består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till sattyg:

Sattyg har dessa synonymer: ofog

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet sattyg, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på sattyg?

Följande ord rimmar med sattyg: tyg, blyg, otyg, smyg, flyg, dryg, oblyg, intyg, betyg, fartyg, dumdryg, fanstyg, verktyg, hisstyg, hävtyg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord