Smyg i plural

Smyg är ordet.

Plural för smyg är smygar, smygarna, smygars och smygarnas.

Vad är plural för smyg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet smyg. Plural av smyg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet smyg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet smyg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet smyg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder smyg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av smyg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/smyg

Du kan också söka efter smyg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=smyg

Mer information om ordet smyg:

Ordet smyg består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på smyg?

Följande ord rimmar med smyg: tyg, blyg, otyg, flyg, dryg, oblyg, intyg, betyg, fartyg, sattyg, dumdryg, fanstyg, verktyg, hisstyg, hävtyg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 10 ord som på något sätt liknar ordet smyg Här kommer de tio första: bambujordsmyg, gärdsmyg, praktblåsmyg, smygande, smygbög, smygflygplan, smygjakt, smygteknik, tofsmygga och vintergärdsmyg.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord