Otyg i plural

Otyg är ordet.

Plural för otyg är otyg, otygen, otygs och otygens.

Vad är plural för otyg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet otyg. Plural av otyg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet otyg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet otyg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet otyg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder otyg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av otyg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/otyg

Du kan också söka efter otyg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=otyg

Mer information om ordet otyg:

Ordet otyg består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till otyg:

Otyg har dessa synonymer: bus

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet otyg, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på otyg?

Följande ord rimmar med otyg: tyg, blyg, smyg, flyg, dryg, oblyg, intyg, betyg, fartyg, sattyg, dumdryg, fanstyg, verktyg, hisstyg, hävtyg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet otyg: otyglad.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord