Tyg i plural

Tyg är ordet.

Plural för tyg är tyger, tyg, tygerna, tygen, tygers, tygs, tygernas och tygens.

Vad är plural för tyg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet tyg. Plural av tyg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet tyg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet tyg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet tyg har vi i vår databas 8 plural.

Vad betyder tyg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av tyg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/tyg

Du kan också söka efter tyg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=tyg

Mer information om ordet tyg:

Ordet tyg består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till tyg:

Tyg har dessa synonymer: textil, textilier, väv

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet tyg, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på tyg?

Följande ord rimmar med tyg: blyg, otyg, smyg, flyg, dryg, oblyg, intyg, betyg, fartyg, sattyg, dumdryg, fanstyg, verktyg, hisstyg, hävtyg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 70 ord som på något sätt liknar ordet tyg Här kommer de tio första: ångfartyg, ballongfartyg, betyg, betygsättande, betygsättning, bomullstyg, bottenbetyg, containerfartyg, fanstyg och fartyg.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord