Dryg i plural

Dryg är ordet.

Plural för dryg är dryga.

Vad är plural för dryg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dryg. Plural av dryg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dryg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dryg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dryg har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder dryg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dryg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dryg

Du kan också söka efter dryg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dryg

Mer information om ordet dryg:

Ordet dryg består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till dryg:

Dryg har dessa synonymer: räcka länge, segdragen, självgod, tyken, överlägsenhet

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet dryg, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på dryg?

Följande ord rimmar med dryg: tyg, blyg, otyg, smyg, flyg, oblyg, intyg, betyg, fartyg, sattyg, dumdryg, fanstyg, verktyg, hisstyg, hävtyg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet dryg: dryghet, handrygg, längdryggstycke och mjöldryga.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord