Oblyg i plural

Oblyg är ordet.

Plural för oblyg är oblyga.

Vad är plural för oblyg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet oblyg. Plural av oblyg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet oblyg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet oblyg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet oblyg har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder oblyg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av oblyg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/oblyg

Du kan också söka efter oblyg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=oblyg

Mer information om ordet oblyg:

Ordet oblyg består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till oblyg:

Oblyg har dessa synonymer: ogenerad

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet oblyg, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på oblyg?

Följande ord rimmar med oblyg: tyg, blyg, otyg, smyg, flyg, dryg, intyg, betyg, fartyg, sattyg, dumdryg, fanstyg, verktyg, hisstyg, hävtyg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord