Befallande i plural

Befallande är ordet.

Plural för befallande är befallande.

Vad är plural för befallande?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet befallande. Plural av befallande är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet befallande.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet befallande. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet befallande har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder befallande?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av befallande så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/befallande

Du kan också söka efter befallande direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=befallande

Mer information om ordet befallande:

Ordet befallande består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till befallande:

Befallande har dessa synonymer: auktoritativ, dominerande, order

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet befallande, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på befallande?

Följande ord rimmar med befallande: de, ide, ode, Adde, ande, jade, jude, lide, mede, mode, rede, udde, vide, Vide, öde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord